Nordisk mad er stadig i højsædet, og de nordiske kokke har netop vist, at de gør rent bord, når det kommer til evnerne i et køkken. Med Danmark i front vandt norden alle medaljer til det uofficielle kokke-vm, og det viser ikke kun, at der er noget særligt over det nordiske køkken, men også at de kokke vi har, de forstår at levere det bedste i hele verden. Den slags smitter af, og det når ud alle steder. Der er fokus på de råvarer, der gror lige udenfor vores dør, det er jord-til-bord og for mig får du alt det og mere til i hjertet af Århus.

Det bygger på øl

Øl er noget andet, vi kan finde ud af her nordpå, og der hvor Ceres i sin tid holdt til, der liger nu den bedste restaurant århus. Jeg spiste her sammen med nogle venner i går aftes, og jeg var mere end bare imponeret. Ikke kun var maden et kapitel for sig selv, men de havde ramt omgivelserne helt perfekt med noget, der omfavnede arven fra bryggeriet og ånden i Århus på samme tid. Maden blev til en dl af en oplevelse, hvor alting gid op i en højere enhed.

At se potentiale i råvarerne

Jeg er imponeret over, at det er muligt at se retter ud fra det, der findes i vores haver og have. At kunne tænke ud af boksen, men samtidig binde retterne sammen og få dem til at passe perfekt til dansk øl for på den måde at nikke til omgivelserne og takke dem. Men det var den følelse, jeg havde, efter den middag.

Det er samtidig en følelse af at skulle vende tilbage og prøve noget nyt fra deres menukort, for det er en madoplevelse, der skriger efter mere, så der kan jeg godt spise igen og det snart.