Te er en koffeinrig nydelsesdrik, som vi ofte forbinder med “afternoon tea” i England. Teen kan dog spores meget længere tilbage. Ifølge en legende blev teen opfundet omkring år 2800 f.kr. af en kinesisk kejser. Det berettes som “nogle blade, der dryssede ned i den kinesiske kejser, Shen Nungs, gryde. En liflig duft bredte sig”. Kejseren havde fundet teen.

Først i 1657 blev teen bragt til London af hollandske købmænd. Her blev den solgt som potensmiddel og vandt hurtigt popularitet. Siden er teen overgået til at være en nydelsesdrik, særligt på de britiske øer, hvor teen overhalede både kaffe og øl, som værende den foretrukne drik.

Teen har vundet indpas over hele verden, men ingen slår briterne, irerne og newzealænderne i tedrikning. Selvom mange danskere er glade for te, ligger vi faktisk kun på en 13. plads i tedrikning med et gennemsnitsindtag på 0,2 kg. pr. indbygger årligt.

Er du alligevel en af de danskere, der er faldet for teens søde smag, ved du også, at te ikke bare er te. Te kan deles op i flere underkategorier som grøn te, sort te og hvid te. Under hver af disse underkategorier findes et næsten uendeligt antal af forskellige teblandinger. Fordelen ved dette er, at man altid kan finde en teblanding, der falder i ens smag. Ulempen er, at det kan være en jungle at bevæge sig rundt i.

Heldigvis står Carstensens-tehandel.dk klar til at hjælpe alle kunder med at finde frem til netop deres personlige favorit. På hjemmesiden forhandles mange forskellige lækre teblandinger, og ved hver teblanding er der en nøje beskrivelse af teens smag. På den måde kan du sidde hjemme i din varme stue, mens du går på opdagelse i teens verden. Hvis du har svært ved at finde ud af, hvilken blanding du skal vælge, kan du altid kontakte Carstensens-tehandel.dk for råd og vejledning. Du kan også besøge den fysiske butik i Aabenraa, hvor du har mulighed for at smage og dufte til de forskellige blandinger.