Så siger kalenderen atter uge 31, og vi er således midt i industriferien, hvor mange drager af sted på ferie i ind- eller udland. Det gælder også for undertegnede, der i år skal til Italien, hvor den står på en uges afslapning med familien. Foran os ligger der dog en lang køretur, hvor jeg ikke har tænkt mig at sidde og glo ud af vinduet på Autobahn eller de italienske landeveje. Med mig har jeg nemlig medbragt tonsvis af e-bøger, der skal holde mig underholdt, mens vi kører igennem Europa. 

Selvbiografier, krimi og kærlighed

Jeg ser køreturen som en del af rejsen – spændingen, der langsomt opbygges, efterhånden som vi snegler os afsted mod vores destination, og forløsningen, når vi endelig er fremme. Undervejs har jeg tid til at fordybe mig i ting, der ellers ikke er tid og plads til i hverdagen. Med mig i “bagagen” i år har jeg e-bøger om alt fra selvbiografier og dragende fortællinger til krimier og kærlighedsromaner – alle fra Politikenbooks.dk. Jeg er ret alsidig, når det kommer til litteraturen, og derfor er der ikke rigtig noget, jeg ikke bryder mig om. 

Jeg læser altid, når jeg har muligheden, og der er da ikke nogen mere oplagt anledning end en lang køretur, hvor jeg alligevel ikke skal lave noget særligt. I år har jeg dog særligt mange selvbiografier med på rejsen – noget, jeg ellers ikke plejer. Jeg synes, at selvbiografier er en helt særlig måde at fortælle en historie på. En historie om et menneske fortalt af netop det menneske. Det giver nogle sindssygt interessante perspektiver og indsigter, som en udefrakommende ikke har samme mulighed for at videregive. Det giver mig som læser et subjektivt point-of-view, som er helt unikt for lige netop denne person – ingen andre. 

Skal du ud at rejse i år? Tag e-bøger med, og slå ventetiden ihjel!