Det, jeg taler om her, det er min helt egen øl. Jeg har selv brygget den, hældt den på flasker og efterfølgende serveret den for mig selv og mine gæster. Det er alt sammen noget, der har sin egen charme, men jeg ville ønske, at jeg kunne lyve og sige ja, når jeg bliver spurgt, om det er svært at brygge sin egen øl. Jeg skal jo helst ikke udfordres på min trone som den lokale brygmester.

Det er ikke så svært

Til gengæld er det både sjovt og spændende hele vejen igennem. Resultatet er selvfølgelig det, der skal være helt perfekt, men at kæle for alle detaljerne undervejs er også en meget stor del af det.

For at være sikker på, at jeg kun har ingredienser i en god kvalitet, der giver saft, kraft og smag til det færdige produkt, så køber jeg det hele på den samme hjemmeside. Jeg har prøvet andre steder, men kun her finder jeg en sammenhæng mellem pris, kvalitet og dermed det færdige produkt, der er god nok til min ølbrygning.

Det at kunne vælge og vrage mellem så mange typer af humle, malt og gær, det er som at være et lille barn i en slikbutik. Derfor har jeg på forhånd en ide om den type af øl, jeg skal i gang med, inden jeg går online, for ellers begynder ideerne at hobe sig op, og jeg bliver alt for ivrig.

Flere bryganlæg

Den slags er der heldigvis også løsninger på. Jeg skulle da bare udvide mine bryganlæg. Både med en ekstra brygmulighed og med flere anlæg. Nu er der seks styk, og så er det lettere at følge med alle de gode ideer. Det har også forvandlet garagen til en rigtig mandehule, for det er der, magien sker. Godt vi fik bygget den carport, for ellers var jeg nok ikke blevet så populær.