Som ølbrygger kan det ofte være besværligt at lære alle de smarte kneb, hvis man selv skal stå for al læring og sparring. At brygge øl er nemlig i lige så høj grad en kunst, som det er en hobby, og hvis man ikke har en effektiv sparringspartner, kan det være lidt af en jungle at finde rundt i.

Men faktisk er det ikke helt sådan, at man selv skal erfare alle de gode og smarte tricks, for rundt omkring på nettet kan man faktisk finde sider, hvor emnet ølbrygning er grundlag for agendaen, og hvor man snildt kan lære alle de frække kneb, man selv kan have svært ved at huske og erfare, hvis man bare skulle lade sig inspirere af egen drift.

Sådan kom jeg i gang

Personligt var jeg ikke særlig kendt med ølbrygning, selvom jeg havde beskæftiget mig med det i flere år. Jeg havde alene ladet mig inspirere af de informationer, man kunne finde hos de forskellige guides, men alle lagde de op til ølbrygning for førstegangsbryggere. Det betød, at der på et tidspunkt ikke var meget mere at lære, og fra da af forblev jeg bare en øvet amatør til ølbrygning.

Men så fandt jeg en hjemmeside, hvorpå man faktisk kunne videreudvikle sin viden og erfaring med ølbrygning. Siden hed hjemmebryggeren, og her kunne jeg finde alle slags forskellige informationer om udstyr, ingredienser osv. Det var en side, der hurtigt kunne give erfaring. Og for en mand som mig, der ikke havde anden viden end den mest basale, var det lige den slags informationer, jeg ledte efter.

Hjemmesiden gjorde mig til lidt af en ekspert på ølbrygning, og jeg vil i dag sige, at jeg faktisk er utrolig glad for, at jeg fandt denne ufattelig gode hjemmeside. Den gav mig blod på tanden, og den gjorde, at jeg ikke valgte at droppe ølbrygning, selvom jeg synes, det var blevet lidt ensformigt – hvilke jeg nu har indset ikke kan ske.

Mit lager blev mere alsidigt

Foruden at genvinde min interesse for ølbrygning hjalp hjemmesiden mig også med at få et større udvalg af forskellige øl. I dag har jeg mere end 10 forskellige øltyper, og alle har hver sine sære træk, hvilket gør ølbrygning så specielt. Jeg fortryder i hvert fald ikke, at jeg besøgte denne side, og jeg vil fortsætte med at besøge den, indtil jeg ikke længere kan brygge min egen øl og må nøjes med dem fra den lokale købmand.