Der er noget særligt over at dyrke sine egen grøntsager og krydderurter. Det smager bare så fantastisk, og det er egentlig ikke så svært. Det, der kan være lidt af en udfordring, er ukrudt, der også synes, det skal gro samme sted som alle mine lækkerier. Jeg er på ingen måde tilhænger af kemi i haven, så jeg skulle finde en løsning, der virkede på en anden måde, men som samtidig var bæredygtig og egnet til haven.

Havefolie, der bliver til kompost

Det ligner en sort affaldssæk, og over den spredes jord. Planterne, du gerne vil have, skaber du plads til ved små huller, og resten kan ikke bryde igennem. Det er nemt at vande og holde, og du er sikker på, du får alt det lækre og grønne, du gerne vil have, og at du ikke samtidig skal kæmpe en brav kamp mod skvalderkål og deslige.

Den fås endda i en udgave, som er nedbrydelige og som kan komposteres efter brug. Der blev jeg for alvor interesseret i at prøve den slags, for det er genialt selv at kunne vælge, hvad der skal gro hvor, uden brug af kemi eller uden at få for meget sved på panden.

Jeg fandt den sammen med produkter til at bekæmpe forskellig insekter på en bæredygtig måde hos https://mlmodel.dk/suztain/suztain-sortiment. Nu ser jeg frem til kål og gulerødder og intet andet.

Min egen bio-have

Det er egen avl alt sammen. Både i og udenfor drivhuset. Alle mine planter kigger allerede op, og det ser godt ud. Ukrudt har jeg ikke set skyggen af – lige som jeg havde håbet på. Det er en rigtig god løsning, og efter at være blevet skyllet under den kolde hane, så er det hele lige til at sætte tænderne i.

Jeg glæder mig som et lille barn, så jeg krydser fingre for sol, jeg skal nok klare det med at få vandet.